Proljetni tanjur: Tjestenina sa šarenim povrćem

Thinkstock
Kada žudite za ugljikohidratima, počastite se ovim zdravim obrokom od tjestenine i povrća.
Vidi originalni članak

Bogato povrće poput cvjetova brokule, luka, cherry rajčica začinjeno sa svježim bosiljkom odlično komplimentira tjestenini. Zbog bogate količine vlakana, ovaj obrok će vas dugo držati sitima.

 

navalite! Jamiejeva "mršava“ carbonara s graškom

za 20 minuta Brzinska tjestenina s pancetom i umakom od rajčice

 

Za 4 osobe potrebno vam je:

  • 400 g integralne tjestenine fusilli
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 200 g cvjetova brokule
  • 1 crveni luk, narezan na kockice
  • 1 crvena paprika, Babura, narezana
  • 200 ml kokošjeg temeljca
  • 200 g cherry rajčica, narezanih
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
  • 2 žlice svježe cijeđenog soka od limuna
  • 100 g svježeg bosiljka
  • sol i papar po ukusu

Postupak pripreme:

  1. Tjesteninu skuhajte po naputku s pakiranja.
  2. U duboku tavu dodajte maslinovo ulje i pustite da se zagrije na laganoj vatri.
  3. Dodajte brokulu, luk i crvenu paprika. Posolite i dobro promiješajte. Pržite dok luk ne postane proziran.
  4. Dodajte češnjak i pržite kratko dok ne osjetite miris.
  5. Dodajte temeljac i narezane cherry rajčice i sve zajedno kuhajte još 5 minuta.
  6. Ubacite kuhanu tjesteninu, dodajte svježi bosiljak, limunov sok i sol i papar po ukusu. Sve dobro promiješajte.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr