Omiljeni slasni krumpirići u sasvim novom ruhu

Thinkstock
Umjesto da iz masne plastične vrećice istresete zaleđene krumpiriće, uz malo truda napravite ukusan snack i Svjetski dan prženih krumpirića proslavite na pravi način!
Vidi originalni članak

Nakon što pročitate sljedećih nekoliko recepata, pržene krumpiriće nikad više nećete nazvati dosadnima. Zaigrajte se novim idejama pa navalite na svoju porciju omiljenog fast fooda.

 

Udovoljite si Najhrskaviji prženi krumpirići u sedam koraka

 

 

Mix pizze i prženih krumpirića (30 minuta)


Domaći ili smrznuti pomfrit pržite u ulju prema uputstvima s vrećice, a za to vrijeme kojih možete pripremiti rajčice. Cherry rajčice usitnite vilicom, posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem, a zatim pecite dvadesetak minuta na 200 stupnjeva. Kada su krumpirići gotovi, preko njega stavite rajčice, pospite sirom i pecite još nekoliko minuta u pećnici, dok se sir ne istopi. Jelo pospite svježim bosiljkom i uživajte.

 

Batat sa slaninom (40 minuta)


Batat narežite, zamotajte slaninom, pospite s malo papra i mljevenog čilija i pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata. Poslužite s BBQ umakom.

 

SEZONA ROŠTILJANJA Chillajte&grillajte uz odličan BBQ umak

 

 

Tanki krumpirići s ružmarinom i limunom (45 minuta)


Naribajte limun i pomiješajte ga sa soli te tucajte u mužaru. Krumpir narežite na vrlo tanke kriške, pržite u ulju i pola minute prije kraja dodajte ružmarin. Kasnije ocijedite pomoću papirnatih ubrusa i posolite limunskom soli. 

 

Pomfrit s pivom, čilijem i sirom ( 180 minuta)


Narežite krumpir i držite ga barem 2 sata u mješavini vode, 3 decilitra piva i soli. Nakon što krumpir dobro ocijedite, pomiješajte ga mješavinom ulja, mljevenog češnjaka i paprike te posložite na papir za pečenje u jednom sloju. Pecite 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva i nemojte zaboraviti jednom okrenuti pomfrit. 

Za vrijeme pečenja pirjajte mljevenu govedinu na češnjaku i luku, dodajte narezane rajčice i čili papričicu, salsa umak, malo vode, soli, papra, a po želji i grah. Pustite neka se kuha 15-20 minuta na laganoj vatri. Nakon što vidite da se krumpir gotovo ispekao, izvadite ga iz pećnice, stavite na njega mljeveno meso, pospite naribanom gaudom i pecite još 2-3 minute kako bi se sir otopio.

 

hrskavo, hrskavo Spiralni krumpirići kakve još niste probali

 

Posjeti Gastro.hr