Pun pogodak: Pileći zabatci s limetom i korijanderom

Stockfood
Osvojit će vas ova aromatična, blago ljutkasta i ugodno kiselkasta piletina...
Vidi originalni članak

Proslavite ljeto dobrim receptima, uključujući ovaj za pileće zabatke u marinadi od limete i korijandera. Vruće, hrskave zabatke poslužite uz rižu, šparoge i sezonsku salatu, a ostatak iskoristite za pripremu izvrsnih tacosa.

 

ručak za pet Pileći zabatci u umaku od brusnica i balzamičnog octa

 

Sastojci:

  • 3 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice soka limete
  • 1 žlica naribane korice limete
  • 2 žličice chilija u prahu
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 kg pilećih zabataka bez kostiju

Priprema:

  1. Pomiješajte korijander, dvije žlice maslinovog ulja, sok i koricu limete, chili, kumin, sol i papar.
  2. Marinirajte pileće zabatke u pripremljenoj smjesi preko noći.
  3. Preostalu žlicu maslinovog ulja zagrijte na grill tavici. Ocijedite višak marinade s mesa pa ga rasporedite po tavici.
  4. Pecite zabatke otprilike 5 minuta sa svake strane, sve dok ne poprime zlatnu boju.

 

ODLIČAN RUČAK Slasni pileći zabatci s limunom i timijanom

 

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr