gastro postao
Osvojit će vas ova aromatična, blago ljutkasta i ugodno kiselkasta piletina...
Proslavite ljeto dobrim receptima, uključujući ovaj za pileće zabatke u marinadi od limete i korijandera. Vruće, hrskave zabatke poslužite uz rižu, šparoge i sezonsku salatu, a ostatak iskoristite za pripremu izvrsnih tacosa.
Sastojci:
- 3 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice soka limete
- 1 žlica naribane korice limete
- 2 žličice chilija u prahu
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 kg pilećih zabataka bez kostiju
Priprema:
- Pomiješajte korijander, dvije žlice maslinovog ulja, sok i koricu limete, chili, kumin, sol i papar.
- Marinirajte pileće zabatke u pripremljenoj smjesi preko noći.
- Preostalu žlicu maslinovog ulja zagrijte na grill tavici. Ocijedite višak marinade s mesa pa ga rasporedite po tavici.
- Pecite zabatke otprilike 5 minuta sa svake strane, sve dok ne poprime zlatnu boju.
Dobar tek!