Punjena pačja prsa s valjušcima od kestena

Plodovi jeseni u svojem najukusnijem obliku
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 618

Valjušci

  • 150 g krumpir, zreli
  • 150 g kesten pire
  • 150 g oštro brašno
  • 1 kom jaje kokošje

Ostalo

  • 1000 g pačja prsa
  • 300 g kesten
  • 150 g šećer, kristal
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Kuhani krumpir protisnite pa u njega dodajte jaje, kesten-pire, sol i brašno. Umijesite tijesto, oblikujte valjuške i skuhajte.
  2. Pačja prsa začinite, kožu zarežite te stavite na zagrijanu tavu s kožom prema dolje kako bi se otopila mast. Okrenite na drugu stranu i pecite na laganoj vatri deset minuta.
  3. Na tavi rastopite šećer, stavite kestene te zalijte sokom od naranče, kratko prokuhajte i, prema želji, zgusnite umak s kesten-pireom. Gotova pačja prsa prelijte umakom i poslužite s valjušcima.
Posjeti Gastro.hr