gastro postao
Plodovi jeseni u svojem najukusnijem obliku
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 618
Valjušci
- 150 g krumpir, zreli
- 150 g kesten pire
- 150 g oštro brašno
- 1 kom jaje kokošje
Ostalo
- 1000 g pačja prsa
- 300 g kesten
- 150 g šećer, kristal
- sol
- papar
Priprema
- Kuhani krumpir protisnite pa u njega dodajte jaje, kesten-pire, sol i brašno. Umijesite tijesto, oblikujte valjuške i skuhajte.
- Pačja prsa začinite, kožu zarežite te stavite na zagrijanu tavu s kožom prema dolje kako bi se otopila mast. Okrenite na drugu stranu i pecite na laganoj vatri deset minuta.
- Na tavi rastopite šećer, stavite kestene te zalijte sokom od naranče, kratko prokuhajte i, prema želji, zgusnite umak s kesten-pireom. Gotova pačja prsa prelijte umakom i poslužite s valjušcima.