Punjena paprika - zauvijek omiljeno ljetno jelo

Thinkstock
Iako postoji nebrojeno mnogo varijanti pripreme ovog vječnog klasika i svatko od nas baš svoj smatra upravo savršenim, uvijek je dobro imati barem jedan provjereni recept pri ruci. Za svaki slučaj!
Vidi originalni članak

Kada bismo morali birati jedno jelo u kojem bismo uživali cijelog ljeta, to bi svakako bile punjene paprike. Već dobro poznatu kombinaciju mljevenog mesa i riže začinite bazičnim sastojcima, ubacite je u očišćene paprike, pa dodajte i pokoji začin po svojoj želji.

 

Brzi ručak Slasne punjene i pečene rajčice za brzi ručak

 

Mi umaku od rajčice volimo dodati prstohvat cimeta koji na sjajan način ističe okuse u jelu.

Punjenu ili filanu papriku poslužite uz koju fetu domaćeg kruha, a ostatak spremite u hladnjak. Jer, ne kaže se uzalud da su sarma i punjena paprika svakim novim danom još malo bolje.

 

njeno vrijeme Sarma: Da se nikad ne zaboravi recept!

 

Potrebno vam je:

  • 4 velike paprike
  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 100 g na pola skuhane riže
  • 1 luk
  • 1 jaje
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 šaka svježeg peršina
  • 2 lovorova lista
  • 800 ml pasirane rajčice
  • 1 žličica šećera
  • Prstohvat cimeta
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. U većoj zdjeli rukama pomiješajte mljeveno meso, jaje, rižu, sitno sjeckani luk, peršin i češnjak. Začinite soli i paprom.
  2. Paprike najprije dobro operite, pa im pažljivo odstranite gornji dio i koštice. 
  3. Paprike punite dobivenom smjesom od mljevenog mesa.
  4. U veliku posudu dodajte pasiranu rajčicu, vode po želji, sol, papar, lovorov list i prstohvat cimeta. Dodati možete i malo soli, a želite li, prije dodavanja rajčice, na malo maslinovog ulja možete zapržiti brašno.
  5. Dodajte punjene paprike i kuhajte oko sat vremena.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr