Kada bismo morali birati jedno jelo u kojem bismo uživali cijelog ljeta, to bi svakako bile punjene paprike. Već dobro poznatu kombinaciju mljevenog mesa i riže začinite bazičnim sastojcima, ubacite je u očišćene paprike, pa dodajte i pokoji začin po svojoj želji.
Mi umaku od rajčice volimo dodati prstohvat cimeta koji na sjajan način ističe okuse u jelu.
Punjenu ili filanu papriku poslužite uz koju fetu domaćeg kruha, a ostatak spremite u hladnjak. Jer, ne kaže se uzalud da su sarma i punjena paprika svakim novim danom još malo bolje.
Potrebno vam je:
- 4 velike paprike
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 100 g na pola skuhane riže
- 1 luk
- 1 jaje
- 2 režnja češnjaka
- 1 šaka svježeg peršina
- 2 lovorova lista
- 800 ml pasirane rajčice
- 1 žličica šećera
- Prstohvat cimeta
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- U većoj zdjeli rukama pomiješajte mljeveno meso, jaje, rižu, sitno sjeckani luk, peršin i češnjak. Začinite soli i paprom.
- Paprike najprije dobro operite, pa im pažljivo odstranite gornji dio i koštice.
- Paprike punite dobivenom smjesom od mljevenog mesa.
- U veliku posudu dodajte pasiranu rajčicu, vode po želji, sol, papar, lovorov list i prstohvat cimeta. Dodati možete i malo soli, a želite li, prije dodavanja rajčice, na malo maslinovog ulja možete zapržiti brašno.
- Dodajte punjene paprike i kuhajte oko sat vremena.
Dobar tek!