Punjene gljive

Ako volite gljive, ovaj recept američke kuharice i voditeljice kulinarske TV emisije Kelsey Nixon mogao bi vas oduševiti.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 620

Potrebno vam je

  • 24 kom gljive miješane, razne
  • 450 g kobasica (prosjek )
  • 2 vezica mladi luk
  • 0.50 šalica parmezan
  • 0.25 šalica krušne mrvice
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica papar
  • 225 g krem sir

Priprema

  1. Očistite klobuke papirnatim ručnikom i odvojite stapke. U zagrijanoj tavi popržite kobasicu pa izvadite da se ocijedi. Dodajte u tavi nasjeckani mladi luk i pržite dvije min pa ga dodajte kobasici.
  2. Kad se mješavina ohladi, umiješajte naribani parmezan, mrvice, sol, papar i omekšani sir.
  3. Pomoću male žlice napunite obilno klobuke smjesom, pospite s još malo sira, poslažite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 175°C.
  4. Pospite gljive mladim lukom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr