Punjene srdele

Napravite sendviče od punjenih srdela i ispecite ih u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 336

Potrebno vam je

  • 10 kom srdela
  • 1 kom kapula
  • ulje maslinovo
  • 2 kom lovorov list
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 200 g pinjoli
  • 200 g grožđice
  • 0.50 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 40 g parmezan
  • sol
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Odstranite ljusku sa srdela, odrežite im glave i nekoliko milimetara prednjeg dijela trbuha. Odstranite utrobu i rastvorite srdele tako da se dobiju po dva povezana fileta. Pažljivo odstranite kralješnice da se fileti ne rastave. Filete isperite pod hladnom vodom. Osušite ih kuhinjskim papirom, posolite, popaprite, namažite ih maslinovim uljem i stavite na stranu.
  2. Na 2 žlice maslinovog ulja zažutite nasjeckan luk. Malo posolite, dodajte nasjeckan češnjak i sitno nasjeckan lovorov list. Podlijte vinom i pustite da tekućina ispari. Sklonite s vatre i pustite da se ohladi.
  3. Namočite grožđice u narančin sok. Pinjole prepržite. Pomiješajte sve sastojke: poprženi luk i češnjak, mrvice kruha, peršin, usitnjene pinjole, grožđice, parmezan, bjelanjak, malo naribanog muškatnog oraščića. Žlicu ove smjese stavite na srdelu. Premažite je po srdeli i poklopite drugom srdelom.
  4. Ove „sendviče” od srdela složite na nauljen lim i u pećnici zagrijanoj na na 210 stupnjeva C pecite petnaestak minuta
Posjeti Gastro.hr