Punjene tikvice

Thinkstock Punjene tikvice
Tikvice, jaja i sir su sve što vam treba za odličan obrok
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 562

Potrebno vam je

  • 700 g tikvice, zelene
  • 1.50 šalica krušne mrvice
  • 60 g cheddar
  • 0.25 šalica luk ,crveni
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 žličica sol
  • 0.25 šalica parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. U većem loncu zagrijte vodu do vrenja.
  3. Tikvice prepolovite po dužini i kuhajte u kupućoj vodi 15-ak minuta ili dok omekšaju. Zatim ih izvadite, ocijedite i izdubite meso iz sredine.
  4. U zdjeli pomiješajte izvađeno meso tikvica, krušne mrvice, sir, sitno narezani luk (naribani tvrdi sir, npr. Cheddar), usitnjeni svježi peršin, sol, većinu parmezana i razmućena jaja.
  5. Tikvice napunite dobivenom mješavinom. Po površini pobacajte komadiće maslaca i posipajte preostalim parmezanom.
  6. Pecite oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici.
Posjeti Gastro.hr