Punjeni svinjski lungić s jednim sjajnim iznenađenjem!

Prema mnogima najbolji dio svinjetine iskombinirali smo s kraljicom jeseni - bučom.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • 250 g buče
  • 1 kom svinjetina, mršava
  • 5 list blitva
  • 1 kom jaje kokošje
  • 30 g sušena buča
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Buču očistite, začinite i dodajte jedno jaje.
  2. Svinjski lungić rastvorite, istucite vrlo tanko, začinite i na njega posložite blanširane listove blitve i smjesu od buče.
  3. Zamotajte i lungić obložite dehidriranom bučom koju je potrebno kratko prokuhati.
  4. Na laganoj vatri u tavi pecite lungić uz stalno okretanje. Kad poprimi finu boju, a mislite da još nije gotov, možete ga dovršiti tako da ga pečete još u pećnici par minuta na 170 stupnjeva. Narežite i poslužite.
Posjeti Gastro.hr