Pureća štruca sa sirom i umakom tzatziki

Turska je tijekom povijesti ostavila snažan trag u našoj kulturi, te je i ovih dana ponovno vrlo popularna. S obzirom na to, donosimo vam recept za jedno tursko jelo.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 7

Štruca

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 400 g špinat
  • 900 g puretina,mljevena
  • 0.50 šalica krušne mrvice
  • 0.25 šalica pileći temeljac
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica worchester umak
  • 1 šalica feta sir

Umak tzatziki

  • 1 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 mala žlica kopar
  • 0.25 mala žlica sol

Priprema

  1. Pomiješajte sastojke za umak i stavite u hladnjak.
  2. Na zagrijanom ulju u tavi pržite sjeckani luk i češnjak sa solju i paprom 15-ak min.
  3. Dodajte špinat i pržite dok se ne zagrije.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte smjesu s lukom, puretinu, mrvice, temeljac, jaje i worchester.
  5. Stavite pola smjese na lim za pečenje i oblikujte pravokutnik debeo 2,5 cm.
  6. Stavite na njega fetu, malo pritisnite i na nju stavite preostali dio smjese pa oblikujte štrucu.
  7. Pecite je 60-75 min na 165°c.
  8. Poslužite s umakom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr