gastro postao
Turska je tijekom povijesti ostavila snažan trag u našoj kulturi, te je i ovih dana ponovno vrlo popularna. S obzirom na to, donosimo vam recept za jedno tursko jelo.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 7
Štruca
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 400 g špinat
- 900 g puretina,mljevena
- 0.50 šalica krušne mrvice
- 0.25 šalica pileći temeljac
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica worchester umak
- 1 šalica feta sir
Umak tzatziki
- 1 šalica jogurt (3.2% masti)
- 1 žlica limunov sok
- 1 režanj češnjak
- 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 mala žlica kopar
- 0.25 mala žlica sol
Priprema
- Pomiješajte sastojke za umak i stavite u hladnjak.
- Na zagrijanom ulju u tavi pržite sjeckani luk i češnjak sa solju i paprom 15-ak min.
- Dodajte špinat i pržite dok se ne zagrije.
- U velikoj zdjeli pomiješajte smjesu s lukom, puretinu, mrvice, temeljac, jaje i worchester.
- Stavite pola smjese na lim za pečenje i oblikujte pravokutnik debeo 2,5 cm.
- Stavite na njega fetu, malo pritisnite i na nju stavite preostali dio smjese pa oblikujte štrucu.
- Pecite je 60-75 min na 165°c.
- Poslužite s umakom.
Izvor Skuhatćute