Pureći ražnjići s umakom od crvene paprike

Thinkstock
Marinirano pureće meso sa sočnim umakom gastro je užitak koji ćete cijeniti već nakon prvog zalogaja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 239

Potrebno vam je

  • 450 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 3 režanj češnjak
  • 1.50 žlica limunov sok
  • 2 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 žlica kadulja
  • 1.50 mala žlica majčina dušica
  • 1 mala žlica sjemenke koromača
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom komorač, glavica
  • 8 grančica ružmarin
  • 8 kom ljutika
  • 1 žlica namaz od crnih maslina

Priprema

  1. Puretinu narežite na 20-ak komada. Dodajte joj dva nasjeckana češnja češnjaka, žlicu limunova soka, vino, kadulju, ružmarin, majčinu dušicu, komoračeve sjemenke, dvije žlice maslinova ulja i začine. Dobro promiješajte.
  2. Napravite umak. Očišćenu crvenu papriku narezanu na kockice, komorač nasjeckan na kockice i pastu od maslina stavite u zdjelu s ostatkom češnjaka, pola žlice limunova soka i pola žlice ulja. Dobro promiješajte.
  3. Zagrijte roštilj-tavu. Nataknite marinirane komade puretine na stabljike ružmarina ili na štapiće za ražnjiće i svaki ukrasite ljutikom.
  4. Ražnjiće pecite oko 15 minuta. Okrećite ražnjiće i često ih premazujte ostatkom marinade. Poslužite ih vruće s pikantnim umakom od crvene paprike.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr