gastro postao
Marinirano pureće meso sa sočnim umakom gastro je užitak koji ćete cijeniti već nakon prvog zalogaja
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 239
Potrebno vam je
- 450 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 3 režanj češnjak
- 1.50 žlica limunov sok
- 2 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 žlica kadulja
- 1.50 mala žlica majčina dušica
- 1 mala žlica sjemenke koromača
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom komorač, glavica
- 8 grančica ružmarin
- 8 kom ljutika
- 1 žlica namaz od crnih maslina
Priprema
- Puretinu narežite na 20-ak komada. Dodajte joj dva nasjeckana češnja češnjaka, žlicu limunova soka, vino, kadulju, ružmarin, majčinu dušicu, komoračeve sjemenke, dvije žlice maslinova ulja i začine. Dobro promiješajte.
- Napravite umak. Očišćenu crvenu papriku narezanu na kockice, komorač nasjeckan na kockice i pastu od maslina stavite u zdjelu s ostatkom češnjaka, pola žlice limunova soka i pola žlice ulja. Dobro promiješajte.
- Zagrijte roštilj-tavu. Nataknite marinirane komade puretine na stabljike ružmarina ili na štapiće za ražnjiće i svaki ukrasite ljutikom.
- Ražnjiće pecite oko 15 minuta. Okrećite ražnjiće i često ih premazujte ostatkom marinade. Poslužite ih vruće s pikantnim umakom od crvene paprike.
Izvor Skuhatćute