Quiche s brokulom i sušenim rajčicama

Thinkstock
Brokulu možete blanširati u kipućoj vodi dvije, tri minute, a sušene rajčice ostaviti namočene u malo vode. Poslije ih samo dobro ocijedite. U tom slučaju quiche možete peći nešto kraće. Bit će dovoljno pola sata.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 580

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g maslac, neslani
  • sol
  • 0.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 0.50 dl bistra juha
  • 100 g tvrdi sir
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica parmezan
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 2 mala žlica sušena rajčica
  • 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)

Priprema

  1. Brašno prosijte u posudu za miješanje, dodajte maslac, sol, vino i juhu te zamijesite tijesto. Izradite ga dobro na dasci, pokrijte čistom krpom i ostavite neka odstoji pola sata. Odležano tijesto razvaljajte i stavite kalup koji ste premazali maslacem.
  2. Po tijestu rasporedite sir. Jaja razmutite s parmezanom i muškatnim oraščićem pa prelijte preko sira. Na nadjev ravnomjerno posložite brokulu, koju ste oprali i nazrezali na cvjetiće, i sušene rajčice. Pecite 40-45 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr