Quiche s mljevenim mesom

Thinkstock
Ukusna pita s mljevenim mesom i čvarcima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1985

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g maslac, neslani
  • sol
  • 200 g mljeveno meso
  • 500 g čvarci
  • 1 žlica peršin, list
  • 4 kom jaje kokošje
  • papar
  • 2.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Od brašna, jaja, maslaca i malo soli zamijesite glatko tijesto. Rastanjite ga valjkom i obložite njime dno i rubove okrugloga lima, koji ste premazali maslacem
  2. Rasporedite po tijestu prženo mljeveno meso i nasjeckane čvarke, te sve pospite peršinom.
  3. Pjenjačom razmutite jaja, dodajte sol i papar te postupno ulijte vrijuće mlijeko i kiselo vrhnje. Sve prelijte preko posloženoga mesa i čvaraka. Stavite u pećnicu zagrijanu na 230°c i pecite dok se quiche ne stisne i jaja ne zapeku

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr