Quiche sa špinatom i jajima

Shutterstock
Još jedna varijanta popularnog quichea
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 821

Potrebno vam je

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.33 šalica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica voda
  • 450 g špinat
  • 0.50 mala žlica papar
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 0.40 šalica ricotta
  • 6 kom jaje kokošje
  • 2 mala žlica sol
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Prosijte brašno na dasku i napravite u sredini udubljenje. Stavite u njega žumanjke i tri žlice ulja. Miješajte vilicom dolijevajući onoliko mlake vode koliko vam je potrebno da umijesite tvrđe tijesto.
  2. Izradite tijesto rukama, pokrijte krpom i ostavite neka se “odmara” desetak minuta. Odležano tijesto rastanjite što je moguće tanje i premažite uljem.
  3. Razrežite ga na četiri kore veličine lima. Premažite kalup maslacem i stavite u njega dvije kore. Očistite špinat i operite te blanširajte u kipućoj vodi osam minuta. Dobro ga ocijedite i nasjeckajte. Dodajte naribani muškatni oraščić, zgnje-čeni češnjak i sir te pomiješajte i rasporedite smjesu preko tijesta.
  4. žlicom napravite šest podjednako razmaknutih udubljenja, razbijte u svako po jedno jaje pa posolite. Stavite odozgo dvije preostale kore, a zatim krugom za rezanje pizze podijelite quiche na šest kriški. Tako pripremljenu pitu stavite u pećnicu i pecite 30-35 minuta na 220°c dok ne porumeni.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr