gastro postao
Još jedna varijanta popularnog quichea
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 821
Potrebno vam je
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.33 šalica ulje maslinovo
- 0.50 šalica voda
- 450 g špinat
- 0.50 mala žlica papar
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 0.40 šalica ricotta
- 6 kom jaje kokošje
- 2 mala žlica sol
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Prosijte brašno na dasku i napravite u sredini udubljenje. Stavite u njega žumanjke i tri žlice ulja. Miješajte vilicom dolijevajući onoliko mlake vode koliko vam je potrebno da umijesite tvrđe tijesto.
- Izradite tijesto rukama, pokrijte krpom i ostavite neka se “odmara” desetak minuta. Odležano tijesto rastanjite što je moguće tanje i premažite uljem.
- Razrežite ga na četiri kore veličine lima. Premažite kalup maslacem i stavite u njega dvije kore. Očistite špinat i operite te blanširajte u kipućoj vodi osam minuta. Dobro ga ocijedite i nasjeckajte. Dodajte naribani muškatni oraščić, zgnje-čeni češnjak i sir te pomiješajte i rasporedite smjesu preko tijesta.
- žlicom napravite šest podjednako razmaknutih udubljenja, razbijte u svako po jedno jaje pa posolite. Stavite odozgo dvije preostale kore, a zatim krugom za rezanje pizze podijelite quiche na šest kriški. Tako pripremljenu pitu stavite u pećnicu i pecite 30-35 minuta na 220°c dok ne porumeni.
Izvor Skuhatćute