Ragu s paprikom i mljevenim mesom za brze ljetne tanjure

Stockfood
Jednostavan ljetni ragu bit će odlična zamjena za bolognese te će vam oduzeti daleko manje vremena od pripreme klasičnog umaka s mljevenim mesom.
Vidi originalni članak

Jelo koje uključuje sve boje paprike ne može biti loše. Isprobajte ovaj super jednostavan ljetni ragu s paprikom, mljevenim mesom i pelatima. Dodajte mu omiljeni oblik tjestenine, a na kraju sve pospite dobrom dozom omiljenog ribanog sira.

 

Dobar tek! Vikendom: Teleći ragu s tjesteninom ili njokima

 

Brz i ukusan umak gotov je u pola sata, a odlično se slaže sa zelenom salatom ili tek nasjeckanom rajčicom začinjenom limunovim sokom i maslinovim ili bučinim uljem.

 

Divota! Fenomenalan pečeni krumpir s raguom od gljiva

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 400 g mljevenog mesa
  • 400 g tjestenine bez jaja
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 250 g pelata
  • 150 ml temeljca
  • parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Luk i češnjak nasjeckajte na sitno.
  2. Paprike narežite na kockice. 
  3. Luk i češnjak propirjajte na ulju te dodajte mljeveno meso. 
  4. Pržite dok ne poprimi boju, pa dodajte papriku i pirjajte oko pet minuta.
  5. Umiješajte pelate, temeljac, sol i papar. 
  6. Kuhajte 20-ak minuta.
  7. Promiješajte sa skuhanom tjesteninom, a dok je još vruće, pospite sitno ribani parmezan.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr