SAVRŠEN SPOJ Teleći odrezak u umaku od tikvica

Kateryna Hliznitsova/Unsplash Tikvice
Umak od tikvica savršen je za uživanje u kombinaciji s dobrom svježom tjesteninom ili kao osnova za nježan i kremast rižoto. No mi smo ga ovaj put odlučili poslužiti uz - odrezak od teletine
Vidi originalni članak

Umak od tikvica zdrav je i ukusan, a može se pripremati u svim godišnjim dobima. Naravno, svježe tikvice su nam posebno drage jer imaju nježan okus te su savršene kao prilog sočnim glavnim jelima od mesa ili, primjerice, delikatnim filetima svježe ribe.

Ovisno o njihovoj raznolikosti, mogu djelovati slađe, a ponekad i gorče na nepcu, pogotovo one glađe sa zelenom korom - u oba slučaja tikvice su važan izvor vitamina.

Tijekom pripreme tikvica, pripazi da ih ne odrežeš pretanko jer će se stisnuti tijekom kuhanja ili pečenja. Isto tako, u mnogim jelima, tikvice se ne obrađuju predugo jer samo ako su čvrste i mesnate tada su i najukusnije.

hrskavi zalogaji Muffini od tikvica i sira za cijelu obitelj

Umak od tikvica dobar je i ukusan začin savršen za uživanje u kombinaciji s dobrom svježom tjesteninom ili kao osnova za nježan i kremast rižoto, ili pak, po našem izboru – uz fini, sočan teleći odrezak! A teletinu lako možeš zamijeniti i svinjetinom, ovisno o tome što ti je trenutačno dostupno.

Isprobaj i ove recepte s tikvicama...

Jednostavnije ne može! Pizza s podlogom od tikvica naš je ljetni favorit! obavezno isprobaj Spiralni hrskavci od tikvica s parmezanom Zdravo i super ukusno Zapečene tikvice punjene piletinom i sirom poželjet ćete jesti svaki dan Bolje od klasičnih Moraš isprobati ove odlične lazanje s tikvicama!

 

Posjeti Gastro.hr