SAVRŠEN SPOJ Teleći odrezak u umaku od tikvica
Umak od tikvica zdrav je i ukusan, a može se pripremati u svim godišnjim dobima. Naravno, svježe tikvice su nam posebno drage jer imaju nježan okus te su savršene kao prilog sočnim glavnim jelima od mesa ili, primjerice, delikatnim filetima svježe ribe.
Ovisno o njihovoj raznolikosti, mogu djelovati slađe, a ponekad i gorče na nepcu, pogotovo one glađe sa zelenom korom - u oba slučaja tikvice su važan izvor vitamina.
Tijekom pripreme tikvica, pripazi da ih ne odrežeš pretanko jer će se stisnuti tijekom kuhanja ili pečenja. Isto tako, u mnogim jelima, tikvice se ne obrađuju predugo jer samo ako su čvrste i mesnate tada su i najukusnije.
Umak od tikvica dobar je i ukusan začin savršen za uživanje u kombinaciji s dobrom svježom tjesteninom ili kao osnova za nježan i kremast rižoto, ili pak, po našem izboru – uz fini, sočan teleći odrezak! A teletinu lako možeš zamijeniti i svinjetinom, ovisno o tome što ti je trenutačno dostupno.
Isprobaj i ove recepte s tikvicama...