gastro postao
Ovaj sjajan recept kombinacija je dva mnogima omiljena jela – prženih tikvica i pomfrita. No, u zdravijoj verziji.
Topli i hrskavi, ovi komadići sreće odlično će se složiti s raznim umacima, osobito s vrhnjem. Posluži ih samo stalno ili kao dodatak drugom jelu - i sigurno će odmah nestati sa stola. Zbog toga, pobrini se da pripremiš dovoljnu količinu.
Također, ovo je jelo sjajan način i za uvrštavanje povrća na dječji jelovnik, a osim ručka ili večere, poslužiti ga možeš i kao grickalicu za filmske večeri!
Sastojci:
- 30 g kukuruznog brašna
- 4 velika bjelanjka (lagano tučena)
- 100 g krušnih mrvica
- 20 g parmezana
- 1 1/2 žličice suhog origana
- 350 g tikvica (narezanih uz pomoć spiralizatora)
- 1/4 žličice soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Obloži dva lima za pečenje papirom za pečenje i premaži ih uljem ili masti po izboru.
- Kukuruzno brašno stavi u plitku posudu, bjelanjke u drugu također plitku posudu, a u treću posudu pomiješaj panko mrvice, parmezan i origano.
- Rezance od tikvica grubo nasjeckaj na komade duge 12 do 15 centimetara. Radeći u serijama, prvo ih ubaci u kukuruzno brašno, a zatim otresi višak. Zatim ih dodaj u bjelanjak, također otresi višak, a za kraj ih dodaj u smjesu mrvica i sira.
- Jednom pripremljene, poslaži ih na lim za pečenje.
- Peci dok ne postanu zlatni i hrskavi, oko 10 do 12 minuta. Zatim ih izvadi iz pećnice i posipaj solju.
- Posluži ih tople uz umake po izboru.
U slast!