Recepti 16. rujna 2020.

Spiralni hrskavci od tikvica s parmezanom

Screenshot: Youtube/EatingWell
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj sjajan recept kombinacija je dva mnogima omiljena jela – prženih tikvica i pomfrita. No, u zdravijoj verziji.

Topli i hrskavi, ovi komadići sreće odlično će se složiti s raznim umacima, osobito s vrhnjem. Posluži ih samo stalno ili kao dodatak drugom jelu - i sigurno će odmah nestati sa stola. Zbog toga, pobrini se da pripremiš dovoljnu količinu.

Također, ovo je jelo sjajan način i za uvrštavanje povrća na dječji jelovnik, a osim ručka ili večere, poslužiti ga možeš i kao grickalicu za filmske večeri!

 

Možda vas zanima... Sočni muffini od tikvice pravi su sezonski hit Recepti

 

Sastojci:

  • 30 g kukuruznog brašna
  • 4 velika bjelanjka (lagano tučena)
  • 100 g krušnih mrvica
  • 20 g parmezana 
  • 1 1/2 žličice suhog origana
  • 350 g tikvica (narezanih uz pomoć spiralizatora)
  • 1/4 žličice soli

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Obloži dva lima za pečenje papirom za pečenje i premaži ih uljem ili masti po izboru.
  2. Kukuruzno brašno stavi u plitku posudu, bjelanjke u drugu također plitku posudu, a u treću posudu pomiješaj panko mrvice, parmezan i origano.
  3. Rezance od tikvica grubo nasjeckaj na komade duge 12 do 15 centimetara. Radeći u serijama, prvo ih ubaci u kukuruzno brašno, a zatim otresi višak. Zatim ih dodaj u bjelanjak, također otresi višak, a za kraj ih dodaj u smjesu mrvica i sira.
  4. Jednom pripremljene, poslaži ih na lim za pečenje.
  5. Peci dok ne postanu zlatni i hrskavi, oko 10 do 12 minuta. Zatim ih izvadi iz pećnice i posipaj solju.
  6. Posluži ih tople uz umake po izboru.

U slast!

 

Možda vas zanima... Razveseli nepce pitom od tikvica i feta sira Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.