Raskošni okusi potpuno drugačije mesne štruce

Thinkstock
Glazura od crnog vina na savršen će način upotpuniti jelo kao što je mesna štruca. Vrijedi isprobati!
Vidi originalni članak

Bogata mesna štruca idealno će se složiti s pire ili pečenim krumpirom. Uz navedene sastojke, začinite je začinima baš po svojoj želji, a zatim sve skupa zaokružite finom glazurom od crnog vina. Iako zvuči komplicirano, ovo se jelo priprema u jednom dahu. Nestaje još brže!
 

Potrebno vam je:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 kriške kruha
  • 100 ml mlijeka 
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 300 ml crnog vina
  • 100 g sitno ribanog sira
  • 1 rajčica
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žličica timijana
  • Prstohvat šećera
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Kruh nasjeckajte na manje kockice i ubacite ga u posudu.
  2. Dodajte mlijeko pa pustite da kruh upije mlijeko.
  3. Pretvorite sve zajedno u pastu.
  4. Dodajte jaje, žumanjak, sjeckani peršin i timijan.
  5. Začinite soli i paprom, dodajte muškatni oraščić pa sve dobro povežite.
  6. Ubacite i sitno ribani sir i krušne mrvice dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  7. Na tavi otopite malo maslaca, dodajte sitno sjeckani luk pa kuhajte dok ne omekša.
  8. Dodajte i protisnuti češnjak, kuhajte oko jednu minutu i maknite s vatre.
  9. Ubacite luk i češnjak u mješavinu s kruhom, a na kraju dodajte mljeveno meso.
  10. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za kruh koji ste premazali maslacem.
  11. Stavite u pećnicu i pustite da se peče oko 40 minuta do sat vremena na 180 stupnjeva.
  12. Za to vrijeme pripremite glazuru.
  13. Vino stavite u posudu i dodajte šećer i nasjeckanu rajčicu.
  14. Kuhajte dok se šećer ne rastopi, a glazura postane gušća i nalik na sirup, oko 15 minuta.
  15. Kada se mesna štruca pekla oko 20 minuta, izvadite je iz pećnice i premažite glazurom od crnog vina.
  16. Premažite je još jednom tijekom pečenja i zadnji put odmah po vađenju iz pećnice.
  17. Pustite da štruca kratko odmori pa je poslužite toplu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr