Recepti 10. ožujka 2017.

Raskošni okusi potpuno drugačije mesne štruce

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Glazura od crnog vina na savršen će način upotpuniti jelo kao što je mesna štruca. Vrijedi isprobati!

Bogata mesna štruca idealno će se složiti s pire ili pečenim krumpirom. Uz navedene sastojke, začinite je začinima baš po svojoj želji, a zatim sve skupa zaokružite finom glazurom od crnog vina. Iako zvuči komplicirano, ovo se jelo priprema u jednom dahu. Nestaje još brže!
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 kriške kruha
  • 100 ml mlijeka 
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 300 ml crnog vina
  • 100 g sitno ribanog sira
  • 1 rajčica
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žličica timijana
  • Prstohvat šećera
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Kruh nasjeckajte na manje kockice i ubacite ga u posudu.
  2. Dodajte mlijeko pa pustite da kruh upije mlijeko.
  3. Pretvorite sve zajedno u pastu.
  4. Dodajte jaje, žumanjak, sjeckani peršin i timijan.
  5. Začinite soli i paprom, dodajte muškatni oraščić pa sve dobro povežite.
  6. Ubacite i sitno ribani sir i krušne mrvice dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  7. Na tavi otopite malo maslaca, dodajte sitno sjeckani luk pa kuhajte dok ne omekša.
  8. Dodajte i protisnuti češnjak, kuhajte oko jednu minutu i maknite s vatre.
  9. Ubacite luk i češnjak u mješavinu s kruhom, a na kraju dodajte mljeveno meso.
  10. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za kruh koji ste premazali maslacem.
  11. Stavite u pećnicu i pustite da se peče oko 40 minuta do sat vremena na 180 stupnjeva.
  12. Za to vrijeme pripremite glazuru.
  13. Vino stavite u posudu i dodajte šećer i nasjeckanu rajčicu.
  14. Kuhajte dok se šećer ne rastopi, a glazura postane gušća i nalik na sirup, oko 15 minuta.
  15. Kada se mesna štruca pekla oko 20 minuta, izvadite je iz pećnice i premažite glazurom od crnog vina.
  16. Premažite je još jednom tijekom pečenja i zadnji put odmah po vađenju iz pećnice.
  17. Pustite da štruca kratko odmori pa je poslužite toplu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.