Raspametite se: Ravioli s kozjim sirom i škampima

Thinkstock
Ovaj jednostavan i ukusan ručak oduševit će baš svakog!
Vidi originalni članak

Ako volite sami pripremati tijesto, vjerujemo kako će vam se ovaj recept jako svidjeti! Ali ne samo zato što ste ga sami pripremili, već i što su ovi ravioli toliko savršeno ukusni da ćete od sada htjeti jesti samo njih!

Ako niste ljubitelj kozjeg sira, slobodno koristite neki kravlji meki, svježi sir, a umjesto škampa možete staviti i račiće. 

Raviole poslužite tople, s nekom finom sezonskom salatom i uživajte u mirisnom i ukusnom obroku!

Sastojci:

  • Za raviole:
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Za punjenje:
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 - 6 škampa
  • 1/4 šalice kozjeg sira
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žlica svježeg sjeckanog timijana
  • 1 žličica svježeg sjeckanog ružmarina
  • Sol i papar
  • Za umak:
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 4 - 6 škampa
  • 1/2 šalice bijelog vina

Priprema: 

  1. Od sastojaka za raviole zamijesiti glatko tijesto, razvući ga i ostaviti na pobrašnjenoj površini dok ne pripremite nadjev
  2. Nadjev: Zagrijati maslinovo ulje i kratko propirjati škampe da dobiju boju; izvaditi ih  i skinuti ljusku pa ih žlicom natrgati na sitnije komade i pomiješati sa sirom, timijanom, ružmarinom te posoliti i popapriti. 
  3. Umak: Zagrijati maslac i maslinovo ulje pa propirjati škampe i ponovno ih izvaditi kada dobiju boju i skinuti im ljuske. kada su očišćene, natrgati ih na sitnije komade i vratiti u zagrijani maslac pa zaliti vinom i kuhati još nekoliko minuta.
  4. Od tijesta izrezati 48 komada (okruglim nožem za pizzu) i na 24 komada staviti žlicu nadjeva te ih poklopiti drugom polovicom tijesta i pritisnuti sve spojeve vilicom. Skuhati raviole.
  5. Gotove raviole poslužiti tople s pripremljenim umakom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr