Raspucanci Petre Jelenić su najbolji, imamo recept!
Omiljena slastičarka Petra Jelenić posebno voli blagdane, njezina pećnica se u to vrijeme ne gasi, a iz njezine kuhinje, i na poslu i kod kuće, šire se neprestano predivni mirisi. Jedan od njezinih omiljenih blagdanskih recepata upravo je ovaj za čokoladne raspucance koje i peče samo za Božić.
Inače, Petra svoje recepte rado dijeli na društvenim mrežama kao i na svojoj stranici O slatkom... na kojoj su uz recepte i njezine priče o omiljenim slasticama.
Odnedavno, Petra je dio tima lokala SOL tapas na hrvatski Mate Jankovića, gdje oduševljava genijalnim slasticama sa svojim potpisom, a uživamo gledati i njezinu emisiju "Slatka kuharica" u kojoj uvijek pronađemo neku super ideju za novi kolač na našem meniju. No ovaj Petrin recept za raspucance pronašli smo na društvenim mrežama...
Petra Jelenić raspucance radi samo za Božić
"Neke kolače radim samo za Božić. Raspucance na primjer. Ovaj recept je krcat svime što volim: čokoladom, narančom, bademima, konjakom… a da ni ne spominjem dramatiku prvog otvaranja pećnice - kad se počnu napuhavati i pucati…
I svaki put tako - makar sam ih radila sto puta, i to uvijek barem trostruku smjesu, što je popriličan broj otvaranja vrata pećnice. Originalni recept je iz knjige "The Professional Pastry Chef", a ja sam ga malo doradila sebi po guštu", poručila je Petra Jelenić.
Isprobaj i ove super recepte za raspucance...