Raspucanci su neizostavan dio blagdana, osobito ova verzija s medom, đumbirom, cimetom i muškatnim oraščićem! Moji su ukućani keksićima bili oduševljeni i sasvim ću ih sigurno pripremati još mnogo puta.
Ako si i ti ljubiteljica mekanih medenjaka, ovaj će ti se recept posebno svidjeti.
Sastojci:
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 100 ml ulja
- 280 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice đumbira
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 1 žlica meda
- Malo šećera u prahu za uvaljati kuglice prije pečenja
Priprema:
- Uzmutiti šećer s jajima i dodati ulje i med, a zatim suhe sastojke.
- Dobivenu smjesu stavite na hlađenje.
- Kad se dobro ohladi i stvrdne, radite kuglice veličine oraha i uvaljajte u šećer u prahu.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 10 min.
- Ostaviti da se malo ohlade pa poslužiti uz omiljeni blagdanski napitak.
Uživaj!