Kolumne 16. prosinca 2021.

Najbolja kombinacija raspucanaca i medenjaka

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz klasične suhe kolačiće koji su na repertoaru svake godine, uvijek rado ubacim i poneki novi - poput raspucanaca sa začinima za medenjake.

Raspucanci su neizostavan dio blagdana, osobito ova verzija s medom, đumbirom, cimetom i muškatnim oraščićem! Moji su ukućani keksićima bili oduševljeni i sasvim ću ih sigurno pripremati još mnogo puta.

 Ako si i ti ljubiteljica mekanih medenjaka, ovaj će ti se recept posebno svidjeti.
 

Možda vas zanima... Cimet rolice - odlična verzija sezonskog klasika Kolumne
 

Sastojci:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml ulja
  • 280 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta 
  • 1/2 žličice đumbira
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 1 žlica meda
  • Malo šećera u prahu za uvaljati kuglice prije pečenja

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

Priprema:

  1. Uzmutiti šećer s jajima i dodati ulje i med, a zatim suhe sastojke.
  2. Dobivenu smjesu stavite na hlađenje.
  3. Kad se dobro ohladi i stvrdne, radite kuglice veličine oraha i uvaljajte u šećer u prahu.
  4. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 10 min.
  5. Ostaviti da se malo ohlade pa poslužiti uz omiljeni blagdanski napitak.

 

Možda vas zanima... Brzi kolač od jabuka, cimeta i badema Kolumne
 

Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.