Recepti 23. prosinca 2020.

Za Božić pripremi ukusne i brze raspucance od limuna!

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlični, jednostavni i brzi raspucanci prepuni su citrusnih nota. Ovoga puta donosimo recept za bezglutensku verziju popularnih keksića.

Priprema ovih keksića je vrlo jednostavna i brza! Uvijek ih je lijepo gledati kako u pećnici iz kuglica nastanu slatki mali raspucani keksići. Nakon pečenja i hlađenja, keksiće je najbolje čuvati u metalnoj kutiji odnosno kutiji za keksiće kako bi što duže očuvali svježinu i intenzivan okus. 

 

Možda vas zanima... Slatki blagdani uz prhke orah kiflice bez glutena! Recepti

 

Sastojci:

  • 100 gr omekšalog maslaca
  • 70 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • 1 limun
  • 1 mandarina
  • 1 jaje
  • 10 gr praška za pecivo
  • 300 gr bezglutenskog brašna
  • Šećer u prahu

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Postupak:

  1. U posudu dodajte omekšali maslac, šećer i sol i pjenasto izmutite.
  2. Umiješajte jedno jaje.
  3. Naribajte koricu limuna i mandarine, te ih ocijedite i ulijte sok u smjesu.
  4. Posudu pokrijte folijom te stavite u hladnjak na makar sat vremena.
  5. Od tijesta izdvojite 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte kuglicu u šećer u prahu.
  6. Kuglice složite na papir za pečenje, te ostavite razmak među njima.
  7. Pecite na 180 stupnjeva, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih, te pustite da se ohlade. 

Sretni blagdani!

 

Možda vas zanima... Prosinac je vrijeme za pečenje keksića, a ove moraš isprobati! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.