gastro postao
Odlični, jednostavni i brzi raspucanci prepuni su citrusnih nota. Ovoga puta donosimo recept za bezglutensku verziju popularnih keksića.
Priprema ovih keksića je vrlo jednostavna i brza! Uvijek ih je lijepo gledati kako u pećnici iz kuglica nastanu slatki mali raspucani keksići. Nakon pečenja i hlađenja, keksiće je najbolje čuvati u metalnoj kutiji odnosno kutiji za keksiće kako bi što duže očuvali svježinu i intenzivan okus.
Sastojci:
- 100 gr omekšalog maslaca
- 70 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
- 1 limun
- 1 mandarina
- 1 jaje
- 10 gr praška za pecivo
- 300 gr bezglutenskog brašna
- Šećer u prahu
Postupak:
- U posudu dodajte omekšali maslac, šećer i sol i pjenasto izmutite.
- Umiješajte jedno jaje.
- Naribajte koricu limuna i mandarine, te ih ocijedite i ulijte sok u smjesu.
- Posudu pokrijte folijom te stavite u hladnjak na makar sat vremena.
- Od tijesta izdvojite 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte kuglicu u šećer u prahu.
- Kuglice složite na papir za pečenje, te ostavite razmak među njima.
- Pecite na 180 stupnjeva, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih, te pustite da se ohlade.
Sretni blagdani!