Recepti U kavi je tajna najukusnijih slastica 25. prosinca 2019.

Raspucanci s kavom - omiljena blagdanska slastica

foto: Sandra Rončević

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi raspucanci s kavom savršeni su zalogačjić jutrima kada ti treba dodatna doza energije!

Ovi divni, mirisni i prhki raspucanci zimski su hit! Jednostavni i brzi su za napraviti, a u još kraćem roku će nestati. Ako se ipak uspiješ suzdržati, spremi ih u kutiju s poklopcem i uživaj narednih deset dana. 

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Sastojci (za 40-45 komada keksa):

  • 270 g glatkog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 90 g maslaca
  • 1 jaje
  • 40 ml Franck Jubilarne kave
  • mali prstohvat soli
  • Za valjanje:
  • 3-4 žlice kristal šećera 
  • 3-4 žlice šećera u prahu

 

Možda vas zanima... Čokoladna salama sa Speculaas keksićima Recepti

 

Priprema:

  1. Skuhajte jaku crnu kavu, odmjerite 40 ml i dobro je ohladite.
  2. U zdjelici izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj posudi električnim mikserom dobro izmiksajte maslac, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaje i sol pa kratko izmiksajte. Potom dodajte ohlađenu kavu i sve dobro izmiksajte. Na kraju dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i još jednom sve dobro izradite mikserom. 
  4. Posudu sa smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena da se ohladi.
  5. Žličicom vadite smjesu i formirajte kuglice veličine sitnog oraha (oko 14-15 g), uvaljajte ih prvo u kristal šećer (možete ga i kratko samljeti), a potom obilato u šećer u prahu. Kuglice slažite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, ali tako da ostavite između svake barem 4 cm razmaka jer će se tijekom pečenja lagano raširiti.
  6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice, prebacite na rešetku i ohladite. Poslužite odmah uz kavu ili spremite u limenu kutiju u kojoj ih možete čuvati i do 10 dana.


 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.