Ražnjići od janjetine

Komadiće janjetine prvo marinirajte pa onda ispecite na roštilju
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 154

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • 2 kom limunov sok
  • 2 kom limunova korica
  • 2 žlica peršin, list
  • 4 režanj češnjak
  • 500 g janjetina, mršava
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • jogurt (3.2% masti)
  • krastavci (svježi, sirovi)

Priprema

  1. U plitkoj posudi pomiješajte ulje, limunovu koricu i sok, peršin i češnjak. Dodajte janjetinu pa pokrijte i marinirajte u hladnjaku 20 minuta.
  2. Zagrijte roštilj. Na štapiće nižite komadiće janjetine i luka naizmjence. Pecite ražnjiće na roštilju, oko četiri-pet minuta, povremeno ih okrećite.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu rižu, peršin, 2 žličice limunove korice i maslinovo ulje. Poslužite ražnjiće s rižom i svježim krastavcima pomiješanima s jogurtom..

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr