gastro postao
Komadiće janjetine prvo marinirajte pa onda ispecite na roštilju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 154
Potrebno vam je
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- 2 kom limunov sok
- 2 kom limunova korica
- 2 žlica peršin, list
- 4 režanj češnjak
- 500 g janjetina, mršava
- 1 kom luk ,crveni
- 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
- jogurt (3.2% masti)
- krastavci (svježi, sirovi)
Priprema
- U plitkoj posudi pomiješajte ulje, limunovu koricu i sok, peršin i češnjak. Dodajte janjetinu pa pokrijte i marinirajte u hladnjaku 20 minuta.
- Zagrijte roštilj. Na štapiće nižite komadiće janjetine i luka naizmjence. Pecite ražnjiće na roštilju, oko četiri-pet minuta, povremeno ih okrećite.
- U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu rižu, peršin, 2 žličice limunove korice i maslinovo ulje. Poslužite ražnjiće s rižom i svježim krastavcima pomiješanima s jogurtom..
Izvor Skuhatćute