Recept za domaće kondenzirano mlijeko i desert od samo dva sastojka

Screenshot: audreysaurus/TikTok
Dva recepta od samo dva sastojka čekaju te u nastavku....
Vidi originalni članak

Jesi li znala da vrlo jednostavno možeš pripremiti domaće kondenzirano mlijeko? Za sastojke čak ne trebaš ni u trgovinu jer ih imaš kod kuće. Jednom pripremljeno, ohlađeno i stisnuto, spremno je za upotrebu, a mlijeko možeš čuvati u hladnjaku tjednima.

 

VRIJEME JE ZA DESERT Čisti užitak: Sočne kocke s duplom dozom čokolade

 

Sastojci:

  • 400 mL punomasnog mlijeka
  • 150 g šećera  

Priprema:

  1. Šećer i mlijeko stavi u posudu tvrđeg dna za kuhanje. Kuhaj na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
  2. Nakon toga pojačaj vatru na srednju jakost i ne miješaj dok ne počne krčkati. Miješaj smjesu oko 35 do 40 minuta dok mlijeko skoro ne posivi, ne reducira se barem upola i zgusne. 
  3. Ako ti se na vrhu skupi pjena, nježno je odstrani kuhačom.
  4. Izlij mlijeko u staklenku i ostavi otklopljenog da se hladi. Jednom kad se ohladi, spremi u hladnjak i koristi po potrebi.

Čoko bombice od samo dva sastojka

Sada kada je ono spremno za uporabu, vrijeme je i da se iskušaš u pripremi recepta s njim. Za početak, ništa komplicirano, riječ je o desertu koji se sastoji od samo dva sastojka, a postao je popularan zbog TikTok društvene mreže. Pogađaš, prvi sastojak kondenzirano je mlijeko, a drugi kakao prah. Baci se na pripremu jer jednostavnije od ovoga ne može!

@audreysaurus

chocolate truffles with only TWO INGREDIENTS?! genius 🍫 ##minitutorials ##learnontiktok

♬ acai bowls on huntington beach - Rook1e

Sastojci:

  • 500 mL kondenziranog mlijeka
  • 130 g nezaslađenog kakao praha

Priprema:

  1. Ulij kondenzirano mlijeko u lonac. Stavi na štednjak na laganu vatru. Stalno miješaj dok se u mlijeku ne pojave sitni mjehurići.
  2. Ulij toplo kondenzirano mlijeko u posudu za miješanje. Napomena: izgorjet će ako se predugo ostavi u toplom loncu!
  3. Koristi sito kako bi na njega prosijala kakao prah. Nemoj odmah prosijati svih 130 grama. Rasporedu kakao prah na tri dijela i nakon svakog dobro promiješaj dobiveno tijesto. 
  4. Tijesto bi na kraju trebalo imati teksturu poput čokoladnih brownieja.
  5. Izvadi lim za pečenje i obloži ga masnim papirom. Posipaj po njemu još malo kakao praha. Izlij dobiveno tijesto, poravnaj ga i ostavi da se ohladi najmanje dva sata.
  6. Oštrim nožem zatim nareži tanke trakice koje zatim ponovno trebaš prerezati kako bi dobila manje čokoladne kockice.
  7. Stavi ih na tanjur i pospi kakaom.

U slast!

 

slatki doručak Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca La vie shobaine Brze čoko okruglice s kokosom su slatki i zdravi zalogaji

Posjeti Gastro.hr