Jesi li znala da vrlo jednostavno možeš pripremiti domaće kondenzirano mlijeko? Za sastojke čak ne trebaš ni u trgovinu jer ih imaš kod kuće. Jednom pripremljeno, ohlađeno i stisnuto, spremno je za upotrebu, a mlijeko možeš čuvati u hladnjaku tjednima.
Sastojci:
- 400 mL punomasnog mlijeka
- 150 g šećera
Priprema:
- Šećer i mlijeko stavi u posudu tvrđeg dna za kuhanje. Kuhaj na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
- Nakon toga pojačaj vatru na srednju jakost i ne miješaj dok ne počne krčkati. Miješaj smjesu oko 35 do 40 minuta dok mlijeko skoro ne posivi, ne reducira se barem upola i zgusne.
- Ako ti se na vrhu skupi pjena, nježno je odstrani kuhačom.
- Izlij mlijeko u staklenku i ostavi otklopljenog da se hladi. Jednom kad se ohladi, spremi u hladnjak i koristi po potrebi.
Čoko bombice od samo dva sastojka
Sada kada je ono spremno za uporabu, vrijeme je i da se iskušaš u pripremi recepta s njim. Za početak, ništa komplicirano, riječ je o desertu koji se sastoji od samo dva sastojka, a postao je popularan zbog TikTok društvene mreže. Pogađaš, prvi sastojak kondenzirano je mlijeko, a drugi kakao prah. Baci se na pripremu jer jednostavnije od ovoga ne može!
@audreysaurus chocolate truffles with only TWO INGREDIENTS?! genius 🍫 ##minitutorials ##learnontiktok
♬ acai bowls on huntington beach - Rook1e
Sastojci:
- 500 mL kondenziranog mlijeka
- 130 g nezaslađenog kakao praha
Priprema:
- Ulij kondenzirano mlijeko u lonac. Stavi na štednjak na laganu vatru. Stalno miješaj dok se u mlijeku ne pojave sitni mjehurići.
- Ulij toplo kondenzirano mlijeko u posudu za miješanje. Napomena: izgorjet će ako se predugo ostavi u toplom loncu!
- Koristi sito kako bi na njega prosijala kakao prah. Nemoj odmah prosijati svih 130 grama. Rasporedu kakao prah na tri dijela i nakon svakog dobro promiješaj dobiveno tijesto.
- Tijesto bi na kraju trebalo imati teksturu poput čokoladnih brownieja.
- Izvadi lim za pečenje i obloži ga masnim papirom. Posipaj po njemu još malo kakao praha. Izlij dobiveno tijesto, poravnaj ga i ostavi da se ohladi najmanje dva sata.
- Oštrim nožem zatim nareži tanke trakice koje zatim ponovno trebaš prerezati kako bi dobila manje čokoladne kockice.
- Stavi ih na tanjur i pospi kakaom.
U slast!