gastro postao
Ako žudiš za čokoladom, preporučujemo ovaj recept!
Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom.
Svoj kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije te tučeno vrhnje.
Sastojci za biskvit:
- 6 žlica maslaca
- 200 g šećera
- 1 jaje + 1 žumanjak
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 70 g brašna
- 50 g kakaa
- ¼ žličice soli
- 2 žlice mlijeka
Sastojci za ganache:
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mliječne čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
- Otopi maslac u lončiću, dodaj šećer i miješaj dok ne dobiješ pastu. Premjesti smjesu u posudu i miksaj dok se malo ne ohladi.
- Dodaj jaja i vaniliju i miksaj dok smjesa ne poprimi svijetlu žutu boju.
- Umiješaj brašno, kakao i sol i lagano izmiksaj. Na kraju ulij mlijeko.
- Smjesu špatulom prebaci u posudu za pečenje i zagladi.
- Peci otprilike 25 minuta, a potom izvadi i pričekaj da se biskvit ohladi.
- Za to vrijeme pripremi ganache. Zagrij vrhnje i prelij preko nasjeckane čokolade. Pričekaj minutu, a potom izmiješaj. Ubaci maslac i miješaj dok se ne rastopi.
- Glatku i sjajnu čokoladnu smjesu prelij preko biskvita i premjesti na neko hladnije mjesto.
Nareži i drži u zatvorenoj posudi. U slast!
Isprobaj i ove čokoladne deserte: