Recepti 26. siječnja 2022.

Čisti užitak: Sočne kocke s duplom dozom čokolade

Sočne kocke s čokoladom foto: GETTY IMAGES
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako žudiš za čokoladom, preporučujemo ovaj recept!

Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom. 

Svoj kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije te tučeno vrhnje.

Sastojci za biskvit:

  • 6 žlica maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 70 g brašna
  • 50 g kakaa
  • ¼ žličice soli
  • 2 žlice mlijeka

Sastojci za ganache:

  • 100 g tamne čokolade 
  • 100 g mliječne čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
  2. Otopi maslac u lončiću, dodaj šećer i miješaj dok ne dobiješ pastu. Premjesti smjesu u posudu i miksaj dok se malo ne ohladi.
  3. Dodaj jaja i vaniliju i miksaj dok smjesa ne poprimi svijetlu žutu boju.
  4. Umiješaj brašno, kakao i sol i lagano izmiksaj. Na kraju ulij mlijeko.
  5. Smjesu špatulom prebaci u posudu za pečenje i zagladi. 
  6. Peci otprilike 25 minuta, a potom izvadi i pričekaj da se biskvit ohladi.
  7. Za to vrijeme pripremi ganache. Zagrij vrhnje i prelij preko nasjeckane čokolade. Pričekaj minutu, a potom izmiješaj. Ubaci maslac i miješaj dok se ne rastopi.
  8. Glatku i sjajnu čokoladnu smjesu prelij preko biskvita i premjesti na neko hladnije mjesto.

Nareži i drži u zatvorenoj posudi. U slast!

 | Author: Shutterstock Sočne kocke s duplom dozom čokolade; foto: foto: Shutterstock

Isprobaj i ove čokoladne deserte:

Možda vas zanima... Lava cake – čokoladni desert koji topi sva srca Kolumne Čokoladni cheesecake Možda vas zanima... Čokoladni cheesecake za koji ne trebaš paliti pećnicu Recepti Možda vas zanima... Panna cotta za najveće obožavatelje čokolade Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:14 26. Siječanj 2022.

    lijepo je,