Recepti 26. siječnja 2022.

Čisti užitak: Sočne kocke s duplom dozom čokolade

Sočne kocke s čokoladom foto: GETTY IMAGES
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako žudiš za čokoladom, preporučujemo ovaj recept!

Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom. 

Svoj kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije te tučeno vrhnje.

Sastojci za biskvit:

  • 6 žlica maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 70 g brašna
  • 50 g kakaa
  • ¼ žličice soli
  • 2 žlice mlijeka

Sastojci za ganache:

  • 100 g tamne čokolade 
  • 100 g mliječne čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
  2. Otopi maslac u lončiću, dodaj šećer i miješaj dok ne dobiješ pastu. Premjesti smjesu u posudu i miksaj dok se malo ne ohladi.
  3. Dodaj jaja i vaniliju i miksaj dok smjesa ne poprimi svijetlu žutu boju.
  4. Umiješaj brašno, kakao i sol i lagano izmiksaj. Na kraju ulij mlijeko.
  5. Smjesu špatulom prebaci u posudu za pečenje i zagladi. 
  6. Peci otprilike 25 minuta, a potom izvadi i pričekaj da se biskvit ohladi.
  7. Za to vrijeme pripremi ganache. Zagrij vrhnje i prelij preko nasjeckane čokolade. Pričekaj minutu, a potom izmiješaj. Ubaci maslac i miješaj dok se ne rastopi.
  8. Glatku i sjajnu čokoladnu smjesu prelij preko biskvita i premjesti na neko hladnije mjesto.

Nareži i drži u zatvorenoj posudi. U slast!

 | Author: Shutterstock Sočne kocke s duplom dozom čokolade; foto: foto: Shutterstock

Isprobaj i ove čokoladne deserte:

Možda vas zanima... Lava cake – čokoladni desert koji topi sva srca Kolumne Čokoladni cheesecake Možda vas zanima... Kolač od čokolade i sira za koji ne trebaš paliti pećnicu Recepti Možda vas zanima... Panna cotta za najveće obožavatelje čokolade Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:14 26. Siječanj 2022.

    lijepo je,