Relish od rajčice i paprika

Osvježavajući relish možete servirati na kruhu, krekerima ili kao prilog mesnim jelima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 19

Potrebno vam je

  • 20 g rajčice, cherry
  • 0.50 kom jabuka (cijela)
  • 0.50 kom paprika, zelena
  • 0.25 kom čili papričica
  • 25 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1.50 dl vinski ocat
  • 1 mala žlica senf
  • 1 prstohvat klinčići u prahu

Priprema

  1. Rajčice prelijte s vrućom vodom, ogulite i narežite na sitne kockice. Jabuke ogulite, papriku očistite i sitno narežite.
  2. U posudi pomiješajte rajčicu, jabuke, papriku, čili, šećer, ocat, gorčicu, sol, klinčiće i sve pirjajte sat vremena na laganoj vatri.
  3. Gotov relish poslužiti u keramičkim posudama.

Izvor Lorenka Copić i Đurđica Protić

Posjeti Gastro.hr