gastro postao
Osvježavajući relish možete servirati na kruhu, krekerima ili kao prilog mesnim jelima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 19
Potrebno vam je
- 20 g rajčice, cherry
- 0.50 kom jabuka (cijela)
- 0.50 kom paprika, zelena
- 0.25 kom čili papričica
- 25 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1.50 dl vinski ocat
- 1 mala žlica senf
- 1 prstohvat klinčići u prahu
Priprema
- Rajčice prelijte s vrućom vodom, ogulite i narežite na sitne kockice. Jabuke ogulite, papriku očistite i sitno narežite.
- U posudi pomiješajte rajčicu, jabuke, papriku, čili, šećer, ocat, gorčicu, sol, klinčiće i sve pirjajte sat vremena na laganoj vatri.
- Gotov relish poslužiti u keramičkim posudama.