Riblja juha - jednostavna, brza i apsolutno divna

Thinkstock
Riblja juha je prava gurmanska poslastica koju ili voliš ili ne. Mi ju, srećom, obožavamo!
Vidi originalni članak

Brza, jednostavna i apsolutno ukusna riblja juha odlično je predjelo za otvaranje apetita. Svježi fileti ribe sljubljeni s bijelim vinom, lukom, češnjakom i rajčicom na divan će se način sljubiti u loncu. Na vama je samo da se upustite u pripremu, a zatim uživate u divnim mirisima i okusima.

Riblja juha

(za 4 osobe)

Sastojci:

  • 500 g fileta bakalara ili neke čvršće bijele ribe po želji
  • 1 crveni luk
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g svježeg peršina, nasjeckanog
  • 100 g svježih rajčica, narezanih
  • 2 žličice koncentrata rajčice
  • 150 ml bijelog suhog vina
  • 1 žličica timijana
  • 300 ml ribljeg temeljca
  • sol i papar po ukusu

 

Fino i zdravo Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi!

 

Postupak:

  1. Zagrij maslinovo ulje u dubokom loncu.
  2. Dodaj nasjeckani luk i dinstaj 5 minuta. Dodaj nasjeckani češnjak i peršin i dinstaj još nekoliko minuta.
  3. Dodaj rajčicu i koncentrat rajčice i kuhaj na laganoj temperaturi 10-ak minuta.
  4. Dodaj riblji temeljac, bijelo vino, timijan te posoli i popapri po ukusu.
  5. Dodaj filete ribe i pusti da se sve zajedno kuha na laganoj vatri sve dok riba nije kuhana. 
  6. Posluži uz prepečeni kruh.

 

riblji meni Riblji uštipci za kojima će poludjeti i mali gurmani

 

Posjeti Gastro.hr