Recepti Riba 14. kolovoza 2024.

Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi!

Riba
20 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
Riblji štapići
Domaći riblji štapići
foto: Shutterstock
Zaboravi na kupovne riblje štapiće, pripremi ih kod kuće još ukusnije, sočnije i hrskavije. Ako ništa drugo, barem je sigurno da su zdraviji nego kupovni

Domaći riblji štapići su hrskavi izvana, meki iznutra, ovi riblji štapići osvojit će te na prvu. Ne trebaš 3 posude za pohanje. Dovoljno će biti pomiješati sve sastojke u jednoj pa samo umakati ribu.

Koristi bijelu ribu koja ti najviše odgovara - najčešće je to oslić, jer je najdostupniji. Domaće riblje štapiće posluži uz rižu, hrskave pržene krumpiriće ili ih upakiraj u sočan i bogat sendvič koji ćeš dodatno začiniti sezonskim povrćem.

Možda vas zanima... Pivski riblji tacosi - toliko ukusni da ih se nećeš moći zasititi Recepti

Ono što je sjajno kod ovih štapića je to da su zdravi, pa ih možeš "podvaliti" klincima koji ih jednostavno obožavaju. Definitivno su bolja varijanta od kupovnih, jer ovako točno znaš što je u njima i što stavljaš na stol. A kad ih jednom probaš ovako napraviti, na kupovne ćeš zaboraviti. 

 | Author: Leonardo Luz/Pexels Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi! foto: Leonardo Luz/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći riblji štapići
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Oslić 600 g
  • Brašno 150 g
  • Mineralna voda 200 ml
  • Jaje 1 kom
  • Češnjak u prahu 1 žlica
  • Suncokretovo ulje
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Ribu lagano posoli.


  2. Zagrij ulje.


  3. U posudi pomiješaj brašno, mineralnu vodu, češnjak u prahu, jaje, sol i papar.


  4. Ubaci filete ribe u tu smjesu pa ih prži u ulju.


  5. Gotovi su kada poprime lijepu, zlatno-žutu boju.


  6. Nakon što ih izvadiš iz ulja, najprije ih stavi na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće, a zatim pokapaj s malo limunovog soka.


I još par ideja za riblji ručak...

Možda vas zanima... 3 fantastična jela od lososa – brzo i jednostavno do laganog ručka! Recepti Možda vas zanima... Gurmanski riblji paprikaš - za one koji vole da "žari i pali" Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.