Zaboravi na kupovne riblje štapiće, pripremi ih kod kuće još ukusnije, sočnije i hrskavije. Ako ništa drugo, barem je sigurno da su zdraviji nego kupovni
Domaći riblji štapići su hrskavi izvana, meki iznutra, ovi riblji štapići osvojit će te na prvu. Ne trebaš 3 posude za pohanje. Dovoljno će biti pomiješati sve sastojke u jednoj pa samo umakati ribu.
Koristi bijelu ribu koja ti najviše odgovara - najčešće je to oslić, jer je najdostupniji. Domaće riblje štapiće posluži uz rižu, hrskave pržene krumpiriće ili ih upakiraj u sočan i bogat sendvič koji ćeš dodatno začiniti sezonskim povrćem.
Ono što je sjajno kod ovih štapića je to da su zdravi, pa ih možeš "podvaliti" klincima koji ih jednostavno obožavaju. Definitivno su bolja varijanta od kupovnih, jer ovako točno znaš što je u njima i što stavljaš na stol. A kad ih jednom probaš ovako napraviti, na kupovne ćeš zaboraviti.
Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi!
foto: Leonardo Luz/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Domaći riblji štapići
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Oslić
600
g
Brašno
150
g
Mineralna voda
200
ml
Jaje
1
kom
Češnjak u prahu
1
žlica
Suncokretovo ulje
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Ribu lagano posoli.
Zagrij ulje.
U posudi pomiješaj brašno, mineralnu vodu, češnjak u prahu, jaje, sol i papar.
Ubaci filete ribe u tu smjesu pa ih prži u ulju.
Gotovi su kada poprime lijepu, zlatno-žutu boju.
Nakon što ih izvadiš iz ulja, najprije ih stavi na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće, a zatim pokapaj s malo limunovog soka.