Hrskavi izvana, meki iznutra, ovi riblji štapići osvojit će te na prvu. Ne trebaš tri posude za pohanje. Dovoljno će biti pomiješati sve sastojke u jednoj pa samo umakati ribu. Koristi ribu koja ti najviše odgovara. Štapiće posluži uz rižu, hrskave pržene krumpiriće ili ih upakiraj u sočan i bogat sendvič koji ćeš dodatno začiniti sezonskim povrćem.
Ono što je sjajno kod ovih štapića je to da su zdravi, pa ih možeš "podvaliti" klincima koji ih jednostavno obožavaju. Definitivno su bolja varijanta od kupovnih, jer ovako točno znaš što je u njima i što stavljaš na stol. A kad ih jednom probaš ovako napraviti, na kupovne ćeš zaboraviti.
Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi!
Domaći riblji štapići
Sastojci:
- 600 g oslića ili druge ribe po želji
- 150 g brašna
- 200 ml mineralne vode
- 1 jaje
- 1 žlica češnjaka u prahu
- ulje
- sol, papar
Postupak:
- Ribu najprije lagano posoli.
- Zagrij ulje.
- U posudi pomiješaj brašno, mineralnu vodu, češnjak u prahu, jaje, sol i papar.
- Ubaci filete ribe u tu smjesu pa ih prži u ulju.
- Gotovi su kada poprime lijepu, žuto zlatnu boju.
- Nakon što ih izvadiš iz ulja, najprije ih stavi na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće, a zatim pokapaj s malo limunovog soka.