Rigatoni s govedinom i graškom

Da bi jelo bilo savršeno, ovisno o umaku, važno je odabrati odgovarajuću vrstu tjestenine. Općenito vrijedi pravilo - uz glatki umak idealna je duga tjestenina, a sitna tjestenina bolje se slaže s umacima grublje strukture.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 842

Potrebno vam je

  • 800 g govedina
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 vezica celer stabljika
  • 3 režanj češnjak
  • 2 grančica ružmarin
  • 4 kom klinčići
  • 750 ml vino bijelo
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 400 g rajčica, crvena
  • 100 ml goveđa juha
  • 10 g gljive, sušene
  • 500 g rigatoni
  • 1 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 50 g maslac, slani

Priprema

  1. U zdjelu stavite govedinu, mrkvu, luk, celer, češnjak, ružmarin i ostale začine. Prelijte vinom te poklopite i ostavite da se marinira u hladnjaku preko noći.
  2. Zagrijte pećnicu na 170°C. Ocijedite govedinu i povrće te ostavite marinadu. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Popržite govedinu s obje strane. Izvadite je i u tavu dodajte povrće pa kuhajte dvije, tri minute dok ne omekša.
  3. U tavu vratite govedinu s preostalom marinadom te pirjajte pet minuta. Dodajte sjeckane rajčice, juhu, sjeckane gljive i tekućinu u kojoj su se namakale 10 minuta. Posolite i popaprite, potom poklopite i pecite u pećnici oko tri sata da govedina dobro omekša. Izvadite govedinu iz tave i krupno ju narežite.
  4. U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Procijedite je pa pomiješajte s mesom i kuhanim graškom.

Da bi jelo bilo savršeno, ovisno o umaku, važno je odabrati odgovarajuću vrstu tjestenine. Općenito vrijedi pravilo - uz glatki umak idealna je duga tjestenina, a sitna tjestenina bolje se slaže s umacima grublje strukture.

Posjeti Gastro.hr