gastro postao
Da bi jelo bilo savršeno, ovisno o umaku, važno je odabrati odgovarajuću vrstu tjestenine. Općenito vrijedi pravilo - uz glatki umak idealna je duga tjestenina, a sitna tjestenina bolje se slaže s umacima grublje strukture.
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 842
Potrebno vam je
- 800 g govedina
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 vezica celer stabljika
- 3 režanj češnjak
- 2 grančica ružmarin
- 4 kom klinčići
- 750 ml vino bijelo
- 2 žlica ulje maslinovo
- 400 g rajčica, crvena
- 100 ml goveđa juha
- 10 g gljive, sušene
- 500 g rigatoni
- 1 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 50 g maslac, slani
Priprema
- U zdjelu stavite govedinu, mrkvu, luk, celer, češnjak, ružmarin i ostale začine. Prelijte vinom te poklopite i ostavite da se marinira u hladnjaku preko noći.
- Zagrijte pećnicu na 170°C. Ocijedite govedinu i povrće te ostavite marinadu. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Popržite govedinu s obje strane. Izvadite je i u tavu dodajte povrće pa kuhajte dvije, tri minute dok ne omekša.
- U tavu vratite govedinu s preostalom marinadom te pirjajte pet minuta. Dodajte sjeckane rajčice, juhu, sjeckane gljive i tekućinu u kojoj su se namakale 10 minuta. Posolite i popaprite, potom poklopite i pecite u pećnici oko tri sata da govedina dobro omekša. Izvadite govedinu iz tave i krupno ju narežite.
- U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Procijedite je pa pomiješajte s mesom i kuhanim graškom.
Da bi jelo bilo savršeno, ovisno o umaku, važno je odabrati odgovarajuću vrstu tjestenine. Općenito vrijedi pravilo - uz glatki umak idealna je duga tjestenina, a sitna tjestenina bolje se slaže s umacima grublje strukture.