Gotovo za čas: Rižoto s gljivama i gorgonzolom

Thinkstock
Aromatična kombinacija koja će osvojiti sve gurmane
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 879

Potrebno vam je

  • 3 šalica pileći temeljac
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 4 kom gljive miješane, razne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.75 šalica vino bijelo
  • 0.50 šalica gorgonzola
  • 0.33 šalica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalica riža,arborio

Priprema

  1. Zagrijte temeljac.
  2. U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu ispirjajte češnjak, gljive, luk i sol.
  3. Nakon osam minuta dodajte rižu i ulijte vino. Kuhajte dok vino ne nestane pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i popaprite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr