Rižoto od graška - dok čekamo proljeće...

Thinkstock
Zeleni rižoto na tanjur će donijeti divne jarke boje, a tvojem nepcu pružiti užitak koji ćeš zasigurno htjeti ponoviti...
Vidi originalni članak

Nevjerojatno jednostavan, rižoto od graška oduzet će ti svega pola sata vremena i nekoliko jednostavnih namirnica. Ključ kremoznosti bit će maslac i parmezan, a želiš li dodatno začiniti čitavu stvar, rižotu dodaj i žličicu sjeckane svježe mente.

 

Brzo uživanje Sjajan spoj: Rižoto od graška i šampinjona

Nešto drugačije Rižoto sa slanutkom i mladim lukom


Potrebno vam je:

  • 100 g maslaca
  • 1 luk
  • 300 g smrznutog ili svježeg graška
  • 1,5 l temeljca ili vode
  • 350 g riže
  • 200 ml vina
  • 25 g parmezana
  • 2 žlice sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Polovicu maslaca otopi u posudi, dodaj sitno sjeckani luk i pirjaj oko 10 minuta dok ne omekša.
  2. Odvoji 100 g graška, ubaci ga u blender, pa ga usitni s malo temeljca dok ne dobiješ pire.
  3. Luku dodaj rižu, tostiraj je oko dvije minute, a zatim dodaj vino.
  4. Nastavi kuhati dodajući temeljac oko 20 minuta.
  5. Dodaj pire od graška i ostatak cijelog graška, parmezan i peršin.
  6. Makni s vatre, ubaci kockicu maslaca i posluži toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr