Recepti 23. ožujka 2018.

Rižoto od graška - dok čekamo proljeće...

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zeleni rižoto na tanjur će donijeti divne jarke boje, a tvojem nepcu pružiti užitak koji ćeš zasigurno htjeti ponoviti...

Nevjerojatno jednostavan, rižoto od graška oduzet će ti svega pola sata vremena i nekoliko jednostavnih namirnica. Ključ kremoznosti bit će maslac i parmezan, a želiš li dodatno začiniti čitavu stvar, rižotu dodaj i žličicu sjeckane svježe mente.

 

Možda vas zanima... Sjajan spoj: Rižoto od graška i šampinjona Recepti Rižoto sa slanutkom i mladim lukom Možda vas zanima... Rižoto sa slanutkom i mladim lukom Recepti


Potrebno vam je:

  • 100 g maslaca
  • 1 luk
  • 300 g smrznutog ili svježeg graška
  • 1,5 l temeljca ili vode
  • 350 g riže
  • 200 ml vina
  • 25 g parmezana
  • 2 žlice sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Polovicu maslaca otopi u posudi, dodaj sitno sjeckani luk i pirjaj oko 10 minuta dok ne omekša.
  2. Odvoji 100 g graška, ubaci ga u blender, pa ga usitni s malo temeljca dok ne dobiješ pire.
  3. Luku dodaj rižu, tostiraj je oko dvije minute, a zatim dodaj vino.
  4. Nastavi kuhati dodajući temeljac oko 20 minuta.
  5. Dodaj pire od graška i ostatak cijelog graška, parmezan i peršin.
  6. Makni s vatre, ubaci kockicu maslaca i posluži toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.