Rižoto s pilećom jetricom, graškom i dva genijalna dodatka

Stockfood
Maštovito jelo s mnoštvom boja i okusa u kojem ćete uživati
Vidi originalni članak

Kremasta jetrica, slatkasti grašak i na kraju, grožđice i pinjoli koji savršeno zaokružuju ovaj pravi sezonski tanjur bit će savršena ideja za ručak kada poželite nešto toplo i neopisivo ukusno.

 

eksplozija okusa Jeste li probali rižoto od jabuka?

 

 

Jelo možete doraditi i s kojom žlicom sitno ribanog parmezana, a zatim sve poslužiti uz ukiseljenu ciklu ili neku drugu, sezonsku salatu.

 

Potrebno vam je:

  • 500 g pileće jetrice
  • 100 g maslaca
  • 250 g riže
  • 1 luk
  • 600 ml pileći temeljac
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 šake graška
  • 100 g pinjoli
  • 100 g grožđice

 

brzo i slasno Za ručak bi mogli: Rižot s kukuruzom

 

Priprema:

  1. Operite pileća jetrica i odstranite sve žilice. Narežite na komadiće.
  2. Polovicu maslaca zagrijte u velikoj tavi i pirjajte sitno sjeckani luk dok se ne zažuti.
  3. Dodajte pileća jetrica i pecite još nekoliko minuta dok ne promijene boju.
  4. Dodajte rižu i pileću juhu, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, povremeno miješajući, otprilike 30 minuta tj. dok se tekućina ne upije i riža omekša.
  5. Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grašak, promiješajte i kuhajte dok ne omekša.
  6. Kada je riža kuhana umiješajte nasjeckani peršin, pinjole i grožđice, dodajte ostatak maslaca, promiješajte pa poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr