gastro postao
Maštovito jelo s mnoštvom boja i okusa u kojem ćete uživati
Kremasta jetrica, slatkasti grašak i na kraju, grožđice i pinjoli koji savršeno zaokružuju ovaj pravi sezonski tanjur bit će savršena ideja za ručak kada poželite nešto toplo i neopisivo ukusno.
Jelo možete doraditi i s kojom žlicom sitno ribanog parmezana, a zatim sve poslužiti uz ukiseljenu ciklu ili neku drugu, sezonsku salatu.
Potrebno vam je:
- 500 g pileće jetrice
- 100 g maslaca
- 250 g riže
- 1 luk
- 600 ml pileći temeljac
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 2 šake graška
- 100 g pinjoli
- 100 g grožđice
Priprema:
- Operite pileća jetrica i odstranite sve žilice. Narežite na komadiće.
- Polovicu maslaca zagrijte u velikoj tavi i pirjajte sitno sjeckani luk dok se ne zažuti.
- Dodajte pileća jetrica i pecite još nekoliko minuta dok ne promijene boju.
- Dodajte rižu i pileću juhu, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, povremeno miješajući, otprilike 30 minuta tj. dok se tekućina ne upije i riža omekša.
- Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grašak, promiješajte i kuhajte dok ne omekša.
- Kada je riža kuhana umiješajte nasjeckani peršin, pinjole i grožđice, dodajte ostatak maslaca, promiješajte pa poslužite toplo.
Dobar tek!