gastro postao
Zaboravite na meso i povrće, dovoljne su vam jabuke, temeljac i tvrdi ribani sir
Nekoliko puta smo pripremali rižoto od jabuke i apsolutno je za svaku preporuku. Ako nemate domaćeg pilećeg temeljca koristite bio povrtne kocke za još bolji okus vašeg rižota. Na luku zastaklite rižu, dolijte vina da ga riža popije, nasjeckane jabuke i postepeno dolijevajte temeljac. Naribajte parmezana i dodajte svježe začine po želji. Iznenadit će vas ljepota okusa ovog rižota.
Možete dodati i sjeckane orahe ili bademe, a umjesto grana padana gorgonzolu za još kremastiji rižoto, ovisno o vašim željama.
Potrebno vam je:
- maslac ili maslinovo ulje
- 1 luk
- 2 jabuke
- 1 i pol šalica Arborio riže
- 1 šalica bijelog vina
- 4 do 5 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
- naribani parmezan
- sol, papar i peršin
Priprema:
- Zagrijte ulje ili maslac te mu dodajte luk dok ne omekša. Dodajte rižu i jabuke i kuhajte par minuta dok se riža ne zastakli. Dodajte vino i krčkajte dok ne iskuha.
- Dodajite postepeno temeljac neprestano miješajući, oko 15 ak minuta. Na kraju dodajte maslaca, naribanog parmezana i peršina.
- Poslužite odmah i uživajte!