Recepti 2198 prikaza 27. kolovoza 2018.

Za ručak bi mogli: Rižot s kukuruzom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prije pečenja češnjak možete zamotati u aluminijsku foliju kako bi bio aromatičniji i mekši. Prepržen na grill-tavi, kukuruz daje dimljenu aromu rižotu. No ako ne volite pečene kukuruze, odlučite se za kuhanu verziju.

Rižoto volimo jer je ukusan i brzo gotov. Postoje razne kombinacije i možete ga i napraviti od ostataka u frižideru. Ako danas nemate previše vremena, a želite skuhati nešto fino, onda je ovaj rižoto savršen za vas.

 

Rižot alla pizza Možda vas zanima... Dvije divote u jednoj: Rižoto alla pizza Recepti

 

Možda vas zanima... Kremasti rižoto s lignjama i aromatičnim biljem Recepti

 


Potrebno vam je:

  • 1/2 tikve
  • 3 mlada kukuruza na klipu
  • 4 režanja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • majčina dušica
  • crveni luk
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 125 ml bijelog vina
  • 125 g parmezana
  • 100 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. U limu za pečenje pecite češnjak i bundevu. Skuhajte kukuruz pa ga prepržite na grill-tavi.
  2. Ulijte temeljac u lonac i ugrijte ga dok ne počne krčkati. Luk prepržite na ulju pa dodajte nasjeckani pečeni češnjak i majčinu dušicu. Kad luk omekša, dodajte rižu i miješajte minutu, dvije. Ulijte vino i kuhajte dok riža ne omekša, a vino ne ispari.
  3. Počnite dolijevati temeljac. Kad riža upije sav temeljac, dodajte kukuruz i pečenu tikvu te sve dobro promiješajte. Zatim dodajte maslac, vrhnje i sir te začinite solju i paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.