Rolice od pečenog patlidžana sa sirom

Na pržene trake patlidžana stavite nadjev od kravljeg sira, srdela i maslina te ih zarolajte
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • 2 kom srdele, usoljene
  • crvena paprika
  • masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 režanj češnjak
  • slanina suha, masna
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Patlidžane s korom narežite na tanke kriške po dužini. Malo ih posolite i pustite da puste vodu.
  2. Ocijedite ih i na teflonskoj tavi prepržite pet minuta. Izvadite ih i stavite sa strane.
  3. Masline bez koštica, srdele (ili inćune) i slaninu sitno nasjeckajte, sir i vrhnje dobro promiješajte, a možete kratko i izmiksati. Dodajte protisnuti češnjak, malo mljevene crvene paprike, sol i papar.
  4. Dvije žlice smjese stavite na sredinu ploške patlidžana te omotajte s jedne i druge strane.

Na pržene trake patlidžana stavite nadjev od kravljeg sira, srdela i maslina te ih zarolajte

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr