Recepti 30 prikaza 03. listopada 2014.

Rolice od pečenog patlidžana sa sirom

Rolice od pečenog patlidžana sa sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Na pržene trake patlidžana stavite nadjev od kravljeg sira, srdela i maslina te ih zarolajte

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • 2 kom srdele, usoljene
  • crvena paprika
  • masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 režanj češnjak
  • slanina suha, masna
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Patlidžane s korom narežite na tanke kriške po dužini. Malo ih posolite i pustite da puste vodu.
  2. Ocijedite ih i na teflonskoj tavi prepržite pet minuta. Izvadite ih i stavite sa strane.
  3. Masline bez koštica, srdele (ili inćune) i slaninu sitno nasjeckajte, sir i vrhnje dobro promiješajte, a možete kratko i izmiksati. Dodajte protisnuti češnjak, malo mljevene crvene paprike, sol i papar.
  4. Dvije žlice smjese stavite na sredinu ploške patlidžana te omotajte s jedne i druge strane.

Na pržene trake patlidžana stavite nadjev od kravljeg sira, srdela i maslina te ih zarolajte

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.