gastro postao
Na pržene trake patlidžana stavite nadjev od kravljeg sira, srdela i maslina te ih zarolajte
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 2 kom patlidžan
- 2 kom srdele, usoljene
- crvena paprika
- masline, zelene, slane konzerv.
- 1 režanj češnjak
- slanina suha, masna
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Patlidžane s korom narežite na tanke kriške po dužini. Malo ih posolite i pustite da puste vodu.
- Ocijedite ih i na teflonskoj tavi prepržite pet minuta. Izvadite ih i stavite sa strane.
- Masline bez koštica, srdele (ili inćune) i slaninu sitno nasjeckajte, sir i vrhnje dobro promiješajte, a možete kratko i izmiksati. Dodajte protisnuti češnjak, malo mljevene crvene paprike, sol i papar.
- Dvije žlice smjese stavite na sredinu ploške patlidžana te omotajte s jedne i druge strane.
Na pržene trake patlidžana stavite nadjev od kravljeg sira, srdela i maslina te ih zarolajte
Izvor Skuhatćute